Успіх школярів м. Стрия на чемпіонаті України з усного рахунку "Прангліміне"

2 березня у Вінниці відбувся 4-й чемпіонат України з усного рахунку "Прангліміне", що проводиться на базі освітньої платформи "Міксіке". Щоб потрапити на фінальні змагання понад 32000 учнів та дорослих проходили он-лайн змагання, Біля 400 з них вибороли право змагатись в обласних етапах і 90 кращих потрапили у національну першість. Команда Львівщини була найчисельніша - 11 учасників, а основу її склали стрияни - учні 3-Б класу Андрій Стехнович, Роксоляна Іванців, Дарія Пукач, учениця 10-А класу Настя Михайлевич (всі - СЗШ №2, вчитель інформатики НВК Гімназія ім. Андрея Шептицького Ярослава Стець та колишні учень гімназії, дворазовий призер міжнародних змагань Степан Бугера.

За підсумками змагань визначились чемпіони та призери 6-ти вікових категоріях, а також 28 учасників міжнародних змагань, що пройдуть 28 квітня у Львові.

Приємно, що всі шестеро стриян повернулись сьогодні в рідне місто з нагородами. Андрійко, Роксоляна та Даринка посіли відповідно 1,2 та 3 місце в категорії учнів 1-3 класів. Окремо потрібно відзначити вчителя цих учнів Юрків Галину Богданівну, адже це завдяки її праці, при підтримці батьків діток, вперше в історії чемпіонатів всі три перші місця посіли учні одного класу.

Вчетверте змагались на такому рівні "ветерани"змагань - Настя Михайлевич, Степан Бугера та Ярослава Стець. Настя до своєї колекцї з двох золотих та однієї срібної додала ще одну срібну медаль, а Степан вперше повернувся з чемпіонату України без золота - на цей раз бронза. А золото в категорії дорослих цього разу здобув новий абсолютний рекордсмен України Стас Пестерников з Львівської Політехніки. Ярослава Стець, яка вже мала срібло та бронзу попередніх чемпіонатів, знову посіла бронзову сходинку. Приємно, що другий рік поспіль до змагань, поряд з учнями 2-ї школи та гімназії, активно долучились і учні школи №7, кілька учнів якої були учасниками обласного етапу.
Після змагань учні відвідали з екскурсією Вінницьку кондитерську фабрику "Рошен", де ознайомились з виробництвом шоколадок відомого бренду та отримали солодкі подарунки.

Кiлькiсть переглядiв: 239