«ЗРОБИ ГОДІВНИЧКУ – ЦЕ ЗОВСІМ НЕ ВАЖКО…»

Люди здавна помітили, що птахам нелегко живеться в суворих умовах зими, знали, що птахи дуже корисні, адже вони вбивають багато паразитів та інших комах, тому люди вирішили підгодовувати птахів, щоб вони не помирали і саме для цього придумали годівничку для птахів.

Щороку в Україні проходить Всеукраїнська акція «Годівничка». Саме в рамках цієї акції минулого тижня керівник гуртка «Природа нашого краю» Леся Терно разом із своїми вихованцями – учнями 3-Б класу СЗШ №10: Микита Юзик, Марія Скрипець, Ярема Губіцький, Анастасія Попадинець, Назар Трух, Діана Джуфер, Максим Сітовський, Володимир Герасим, Софія Агаммедова провела відкритий урок на тему: «Виготовлення годівниці з природного матеріалу – шишок».

Проводячи цей урок Леся Степанівна мала на меті сформувати практичні природоохоронні вміння, розширити і узагальнити знання учнів з теми «Зимуючі птахи», розкрити залежність життя птахів від поведінки людини, розвинути творче мислення, пізнавальний інтерес учнів до життя природних мешканців, спостерігати за життям птахів, які залишились зимувати, допомагати птахам взимку, виховувати турботливе ставлення до пернатих друзів, виховати любов до природи, птахів, почуття відповідальності.

Перед тим як виготовити годівнички, учні дізналися чим можна і не можна підгодовувати птахів, які птахи зимують в Україні, і зокрема, у нашій місцевості, переглянули відеофільм про зимуючих птахів, відрізняли пернатих по їхньому мелодійному співу, читали вірші.

До теми збереження птахів намагаються привернути увагу людства письменники, поети, закликаючи у своїх творах берегти птахів, подбати про них у зимовий період. Щоб допомогти птахам перенести сувору зиму, учні разом з Лесею Терно взялися виготовляти з шишок, меду, крихт хліба, пшона, гречки… годівнички, адже: «Синицям байдуже, що в тебе є «авто», джинси і пальто. Бо все, що їм узимку треба – це годівниця «на всі сто»!

На завершення відкритого уроку усі учасники отримали пам’ятки «Хочу все знати» і звичайно, фото на згадку.

Кiлькiсть переглядiв: 195