Благодійна виставка-продаж

Напередодні Дня святого Миколая у Народному домі м. Стрия відбулася презентація благодійної виставки-продаж «Творімо добро разом». Організатор: Фонд випускників Стрийської СЗШ №1 при підтримці благодійного фонду громад «Рідня» та агенції «Перспектива Стрийщини».

Ідейним натхненником та модератором перформенсу був громадський активіст, випускник СЗШ №1 Юрій Комарницький. А хорошого настрою гостям додавав учасник Х-Фактору, співак Любомир Курташ.

Окрилений попередніми успіхами на благодійній ниві пан Юрій з однодумцями, теж випускниками цієї альма-матер, задумав таку форму залучення меценатів, як аукціон. На широкий загал було представлено картини місцевих художників – членів мистецького об’єднання «СтрийКо» та членів Спілки художників Ук­раїни Ігоря Мельника, Ми­рона Дов­ганича, Юрія Бандери.

Також свою лепту внесли учні СЗШ №1 виготовивши новорічні сувеніри для продажу та партнери фонду ГО «Молодь Стрийщини» з ексклюзивними аромомішечками та Ту­ристичний інфор­маційний центр з суве­нірними виробами: горнятками, магнітиками, тощо. Активний член районної асоціації інвалідів Іван Вінців (с. Долішнє) поофірував на добру справу власноруч ви­шиті бісером картини, зокрема, релігійної тематики.

Оскільки такий захід про­ходив вперше, його можна назвати генеральною репе­тицією перед наступним аук­ціоном. І нехай грошей у цей вечір багато не вторгували, зате всі присутні отримали масу задоволення від атмосфери спілкування та благородних планів вдячних випускників – допомогти своїй школі.

А збирають кошти на сучасну мультимедійну дошку. До речі, картини які можна придбати й тим самим допомогти наблизити мрію школярів мати сучасне обладнання можна оглянути у Народному домі та зв’язавшись з організаторами дізнатися про умови покупки.

Нехай гасло «творімо добро разом» стане девізом для кожного з нас. Вчімося культурі філантропії, думаймо про майбутнє, не забуваймо про ближнього. У часі новорічно-різдвяних свят все сприяє і надихає на добрі справи.

Кiлькiсть переглядiв: 248