Збірна Стрийської СЮТ – чемпіон України 2017 року

Протягом трьох днів з 1 по 3 грудня ц.р. у Стрию, в приміщенні Стрийської СЮТ проходив чемпіонат України з автомодельного спорту (трасові моделі). У цих змаганнях взяли участь понад 70 юних спортсменів, які представляли збірні команди: Стрий СЮТ-1, Стрий СЮТ-2, Дніпропетровська область, Луцький ЦНТТУМ, Тернопільський ОКЦНТТШУМ, Волинський ЦНТТУМ, Хмельницький ОЦНТТУМ, Черкаський ОЦНТТУМ, Глухівський МЦПО.

На урочистій церемонії відкриття усіх учасників привітали та побажали вдалого старту та шалених швидкостей голова Української федерації автомодельного спорту України, майстер спорту міжнародного класу України Віктор Качур, заступник директора Львівського ОЦНТТУМ Андрій Стадник, головний спеціаліст відділу молоді та спорту Стрийської міської ради, майстер спорту України з боксу, суддя національної категорії Руслан Каліцун, директор Стрийської станції юних техніків (СЮТ), заслужений вчитель України, майстер спорту міжнародного класу України Ігор Сафіяник, викладач Стрийської СЮТ, майстер спорту міжнародного класу України Тарас Прядка.

Головний суддя змагань – суддя національної категорії Ірина Борщ, головний секретар – майстер спорту України Сергій Цибаньов, старший хронометрист – Ярослав Кунічак. Учасники чемпіонату України змагалися у чотирьох класах трасових моделей: ЕЛ-0, ЕЛ-к, ЕЛ – аеро, ЕЛ-іграшка. Ось як виглядає трійка призерів у кожному з класів:

ЕЛ-0:
1. Святослав Кецик (Стрий СЮТ-1) – 67.86 км/год.;
2. Денис Перейма (Стрий СЮТ-2) – 67.21 км/год.;
3. Аліна Чепинська (Дніпропетровська обл.) – 66.69 км/год.

ЕЛ-к:
1. Назар Буряк (Тернопільська ОКЦНТТШУМ) – 68.87 км/год.;
2. Олександр Маценко (Дніпропетровська область) – 68.25 км/год.;
3. Роман Павлюх (Стрий СЮТ-2) – 67.11 км/год.

ЕЛ-аеро:
1. Анатолій Воловий (Стрий СЮТ-1) – 69.35 км/год.;
2. Захар Кецик (Стрий СЮТ-2) – 68.33 км/год;
3. Олександр Маценко (Дніпропетровська область) – 67.23 км/год.

ЕЛ-іграшка:
1. Василь Грабовський (Стрий СЮТ-2) – 70.56 км/год.;
2. Никита Щербак (Дніпропетровська область) – 69.88 км/год.;
3. Андрій Грищук (Луцький ЦНТТУМ).

У загальнокомандному заліку перше місце як і очікувалося вибороли юні автомоделісти Стрий СЮТ-1. Друге місце посіла збірна Стрий СЮТ-2, третє – Дніпропетровська область.

Переможці та призери цьогорічного чемпіонату України в індивідуальних класах трасових моделей та загальнокомандному заліку отримали з рук Віктора Качура, Ігоря Сафіяника та Андрія Стадника кубки, медалі, грамоти та цінні подарунки. Це були передостанні офіційні змагання для українських автомоделістів у 2017 році.

Хочу побажати нашим юним талановитим спортсменам трасових моделей, а також провідним українським автомоделістам нових здобутків та звершень у Новому році.

Кiлькiсть переглядiв: 344