Хто гарбуз вживає, той про ліки забуває

Яскраве свято «Гарбузової каші» підготували та провели учні 1-А класу гімназії ім. Митрополита Андрея Шептицького. Новаторські педагогічні ідеї класовода Богдани Жигалін та вихователя Зоряни Кіндратишин радо підтримали батьки, тому свято пройшло надзвичайно захоплююче та емоційно.

Гарбуз – один із найцінніших і найпоживніших дарів осені. Плоди цієї «сонячної ягоди», як ще називають гарбуз, можна не тільки застосовувати в якості корисного дієтичного продукту, але й як лікарський засіб. Власне, про це і було свято з віршами, піснями й танцями, казковими героями, які в ігровій формі продемонстрували знання поживних властивостей гарбуза. Дітвора була у захопленні від перших у житті театральних ролей. Кого тільки тут не було?! Зайчик, вовчик, лисичка, ведмедик, жабка, красуні у бальних платтях заквітчані дарами осені, кумедні – бурячок, морква, часничок і помідор. Всіх і не перелічиш.

Не дарма кажуть, що «вустами дитини істина глаголить». Тільки малеча може так безпосередньо і по-дитячому говорити серйозні речі, які й не всі дорослі знали. Тож урок засвоїли всі. Незважаючи на різноманіття сортів гарбуза їх об’єднує головне – важко знайти природний рослинний аналог з таким же широким набором корисних для організму людини властивостей.

Богдана Жигалін каже, що горда за своїх вихованців і пишається тим, який у неї талановитий клас. А ще рада, бо тепер всі хлопчики і дівчатка 1-А класу знають, що у гарбузі корисно практично все. А хто гарбуз вживає, той про ліки забуває.

Кiлькiсть переглядiв: 237