Відзначення Дня української писемності у Стрийській ЗШ №10

9 листопада - День української писемності та мови був відзначений в СШ№10 годиною спілкування з учнями 4-7-х класів. Захід розпочали учні 4-А класу Ткаченко Ірина та Сорока Роман декламуванням віршів про значення книги в житті людини. Учні 7А класу: Глушко Оля та Горлач Владислав розповіли про розвиток письменництва в Україні.

Цікавинкою для учнів стала зустріч з сучасною українською письменницею зі Стрия пані Теодорою Савчинською–Латик. Вона розповіла про свою творчість та ознайомила учнів із своїми поетичними збірками. Учні 4-А класу Кузімчак Дарій, Машталер Вероніка, Яворів Маряна прочитали вірші поетеси «Молитва». Роїк Яна прочитала вірш «Хто розбудить ніжно ранком». Учні 7-А класу Гасяк Христина, Андрусик Олеся, Зілінкевич Вікторія, Хомутник Аня продекламували вірші Теодори Савчинської–Латик «Мова», «Місто Стрий». На завершення години спілкування учні 7-А класу подарували пані Теодорі музичне привітання – пісню "Мова єднання".

Годину спілкування підготували та провели шкільна бібліотека та студентка Львівського національного університету імені І.Франка Юрків Марта.

Кiлькiсть переглядiв: 208