СТАНЦІЯ ЮНИХ НАТУРАЛІСТІВ ПРИЙМАЛА ГОСТЕЙ

14 листопада на базі Стрийської міської станції юних натуралістів відбулась обласна методична рада на тему «Країні Позашкілля» – 100 років». Учасниками були директори, заступники та методисти позашкільних навчальних закладів: Львівського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді (ЛОЦЕНТУМ), Львівського міського дитячого еколого-натуралістичного центру (ЛМДЕНЦ) та Дрогобицького районного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді (ДРЕНЦУМ).

Працівники СЮН у теплій і дружній атмосфері зустріли гостей. Директор станції Оксана Кирилів провела екскурсію територією закладу, методист (автор цих рядків) Ліліана Опришко представила роботу гуртків, організацію масових та природоохоронних заходів СЮН. На методичній раді обговорювали ряд важливих питань. З планом роботи, проспектом звіту та фаховими педагогічними конкурсами присутніх ознайомила заступник директора з навчально-методичної роботи ЛОЦЕНТУМ Марія Кошіль. Про історичні аспекти становлення позашкільної освіти та пріоритети розвитку позашкільної освіти еколого-натуралістичного напряму розповів директор ЛОЦЕНТУМ Андрій Кийко.

Керівник гуртків ЛОЦЕНТУМ Олександра Келембет провела змістовний тренінг з патріотичного виховання «З Україною в серці», в якому у цікавій та активній формі були проведені вправи на активізацію і рефлексію в поєднанні з різними за складністю завданнями. Учасники працювали в групах змагаючись між собою. Під час проведення тренінгу застосовувались базові методи: вербальні, дискусійні, ігрові та наочні.

Пізнавальним і практичним був майстер-клас по виготовленню флористичної листівки, який для учасників методичної ради підготувала керівник гуртків Станції юних натуралістів Людмила Хрущ. По завершенні майстер-класу кожен залишив собі власноруч виготовлену листівку. На оптимістичній ноті, з надією на перспективу розвитку позашкільної освіти завершилась методична рада.

На добру згадку завідувач відділу зоології ЛМДЕНЦ Віктор Червоний подарував станції двох червоновухих черепах. Дякуємо всім колегам позашкільникам і сподіваємось, що зустріч була цікавою і корисною, адже кращим стимулом у роботі є підтримка та спілкування з однодумцями.

За матеріалами редакції газети "Фортуна"

Кiлькiсть переглядiв: 303