Семінар «Емпатія – шлях до порозуміння і ключ до відкриття секретів Нової української школи» у м. Стрию

2 та 3 листопада для освітян міста Стрия відбувся семінар «Емпатія – шлях до порозуміння і ключ до відкриття секретів Нової української школи», який організував міський відділ освіти. У заході взяло участь 45 педагогів із різних навчальних закладів міста. Тренери прибули із різних міст України: Тетяна Гера – старший викладач кафедри психології Дрогобицького педагогічного університету ім.. І.Франка, Марина Вострова – київлянка, тренер з розвитку емоційного інтелекту та навичок емпатійного спілкування, арт-коуч, психотерапевтичний кінезіолог, Тетяна Люта із Маріуполя – вчитель, тренер з розвитку емоційного інтелекту.

Серед основних тем семінару були: емоції у житті дітей нового покоління, розвиток емоційної культури, компетенції вчителя як чинника педагогіки партнерства, знайомство із сучасними формами ненасильницького спілкування, кінезіологія на шкільних уроках.

Метою заходу було, в першу чергу, розвиткгромадянської тасоціальноїкомпетентностей вчителя, які включають уміння працювати на результат, а також вміння попереджати та розв'язувати конфлікти і є серед десяти ключових компетентностей НУШ, ознайомлення з передумовами та сучасними методиками розвитку емоційного інтелекту та знайомства із поняттям «емпатія» та способами її імплементації в сучасний освітній процес.

Семінар відбувся на базі СЗШ № 5 імені В.Стасюка, за ініціативи вчителів-учасників семінару. Частково долучилася до організації заходу Стрийська міська організація ВО «Батьківщина».

Навчання педагогів відбувалося у невимушеній обстановці, водночас, із охопленням великого обсягу матеріалу. Задоволені залишились як слухачі семінару, так і тренери, які мали змогу залишити у нашому місці неймовірний слід – вони посадили магнолію біля будівлі СЗШ №5.

Кiлькiсть переглядiв: 108