ВОЛЕЙБОЛ. ТУРНІР ПАМ’ЯТІ ТРЕНЕРА БОГДАНА ВОЙТЕЧКА

Всеукраїнський юнацький турнір з волейболу, присвячений світлій пам’яті відомого далеко за межами Стрийщини тренера з волейболу Богдана Войтечка проходив протягом двох днів, з 13 по 14 жовтня, у спортзалі Стрийської ДЮСШ. Організаторами турніру виступили: відділ молоді і спорту Стрийської міської ради, Стрийська ДЮСШ міськвно та Стрийська федерація волейболу.

Візитна картка: Войтечко Богдан Степанович. Народився 1 січня 1934 року в м. Стрий. I розряд з волейболу. Відмінник народної освіти СРСР. Закінчив Львівський інститут фізичної культури (1954-1958 рр.).
Неодноразовий чемпіон, володар Кубка Дрогобицької області.
Працював:
1957-1958 рр. – тренер Стрийської ДЮСШ з великого тенісу.
1958-1992 рр. – тренер, а згодом старший тренер Стрийської ДЮСШ з волейболу.
1992-1999 рр. – викладач фізвиховання Моршинської ЗОШ.
Під його орудою збірна Стрийської ДЮСШ була багаторазовим чемпіоном та призером Львівщини з волейболу.
Крім того його вихованці тричі були віце-чемпіоном УРСР серед ДЮСШ. Збірна Стрия (дорослі) була неодноразовим чемпіоном та призером Львівщини з волейболу.
Серед його вихованців: майстер спорту міжнародного класу СРСР Станіслав Маценко, який у свій час був капітаном збірної УРСР, віце-чемпіоном СРСР 1972 року, володарем Кубка Кубків Європи 1973 року в складі ВК «Зірка» (Ворошиловград); майстер спорту СРСР Володимир Витрикуш, володар Кубка УРСР у складі львівського «Динамо»; майстер спорту України Юрій Воробей – чемпіон та володар Кубка України у складі ВК «Локомотив» (Київ) та «Кримсода»; майстер спорту України Руслан Лящук – віце-чемпіон та фіналіст Кубка України в складі ВК «Динамо» (Луганськ). Є серед вихованців Б. Войтечка кандидати у майстри спорту СРСР та першорозрядники.
Помер 21 червня 2017 року.
На урочистій церемонії відкриття усіх учасників та гостей привітали і побажали вдалих стартів та усіляких гараздів головний спеціаліст відділу молоді та спорту, майстер спорту України Руслан Каліцун, директор Стрийської ДЮСШ міськвно Олексій Кухар, заступник директора Стрийської ДЮСШ міськвно Дмитро Шнайдер, методист Стрийської ДЮСШ міськвно Романна Маряк, голова осередку ветеранів спорту Стрийщини Роман Мазяк, старійшина стрийського спорту Леонід Вечерік, ветерани стрийського волейболу, учні Б. Войтечка – заслужений артист України Леонтій Бебешко, Олександр Голенко, Іван Медвідь, Андрій Черешня та інші. Усі присутні хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Б. Войтечка. Під звуки Гімну України капітани команд підняли Державний Прапор України. Крім того, заслужений артист України Леонтій Бебешко виконав авторську пісню «Мій тренер», яку присвятив своєму першому тренеру Богдану Войтечку. Головний суддя змагань – суддя національної категорії Дмитро Шнайдер оголосив регламент змагань. У цьогорічному турнірі взяли участь шість юнацьких команд 2005 р.н., які були розподілені на дві групи:
«А»: ДЮСШ (Стрий) – 6 очок, «Соколяни» (Сокаль) – 3 очка, Закарпатська обласна ДЮСШ (Ужгород) – 0 очок;
«Б»: ДЮСШ №1 (Луцьк) – 6 очок, Київський спортивний ліцей-інтернат (КСЛІ) – 3 очка, «Автомобіліст» (Львів) – 0 очок.
Наводжу технічні результати усіх матчів у групах: «КСЛІ» – «Автомобіліст» 2:0, ДЮСШ (Стрий) – «Соколяни» 2:0, ДЮСШ №1 (Луцьк) – КСЛІ 2:1, ДЮСШ (Стрий) – ЗО ДЮСШ (Ужгород) 2:0, ДЮСШ №1 (Луцьк) – «Автомобіліст» (Львів) 2:0, «Соколяни» – ЗО ДЮСШ (Ужгород) 2:1. За регламентом турніру команди, які посіли у своїх групах перше місце напряму виходили у фінал, а команди, які були другими – боролися за чільну трійку призерів і т. д. Отож, у фінальному матчі юні волейболісти ДЮСШ №1 (Луцьк) з рахунком – 3:0 перемогли своїх опонентів із Стрийської ДЮСШ міськвно. У матчі за 3-е місце команда Київського спортивного ліцею-інтернату з рахунком 3:1 перемогла команду «Соколяни» (Сокаль). Крім того, у матчі за 5-6 місця юні волейболісти львівського «Автомобіліста» перемогли збірну Закарпатської обласної ДЮСШ (Ужгород) – 3:1.
Переможець та призери були нагороджені кубками, медалями та грамотами. Як відзначили організатори, турнір присвячений світлій пам’яті відомого тренера Б. Войтечка стане традиційним.
Паралельно з цим турніром у містах Мостиська та Київ відбулися змагання з волейболу, в яких взяли участь і юні вихованці Стрийської ДЮСШ міськвно та волейбольного клубу «Карпатська рись». Так, дівчата 2004 р.н., стали переможцями турніру, який проходив у м. Мостиська. Юні стриянки по черзі перемогли команди з: Мостиська, Дрогобича, Турки та Львова. Ось, хто у складі стриянок «кував» перемогу: Андріана Павлик, Божена Петриків, Юлія Іванус, Тетяна Бутитер, Яна Столярська, Кароліна Мателич, Вікторія Кмошик.
А наші юнаки 2002 р.н. взяли участь у «Кубку Києва», де в боротьбі за третє місце поступилися господарям змагань – волейболістам Києва і у підсумку посіли четверте місце.

За матеріалами редакції газети "Фортуна"

Кiлькiсть переглядiв: 294