ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ У Стрийській ЗШ №8

День захисника України – свято звитяги лицарства і благородства, мужності й самовідданості, а також день пам’яті та пошани всіх, хто боровся і бореться за державний суверенітет нашої країни.

Впродовж тижня у СЗШ І-ІІІ ст. №8 проводилися заходи, присвячені Дню захисника України, серед них естафети мужності та виховні години. У рамках естафети мужності юнаки з 10-11 класів змагалися зі штовхання гирі вагою 16 кг, дівчата вправлялися у наданні допомоги при травмах; учні 8 класу змагалися в іграх –естафетах із використанням прийомів порятунку, метання в ціль. Учні 5-6–х класів змагалися у подоланні різноманітних перешкод із використанням гімнастичного інвентаря. Під час цих фізично-оздоровчих заходів учні уявляли себе справжніми захисниками.14 жовтня став для учнів особливим завдяки виховним годинам. Виховна година, приурочена цій даті, учням 6-А класу Стрийської ЗШ І-ІІІ ст. № 8 запам’ятається надовго: вони разом з класним керівником Скоропад Б.С. стали організаторами зустрічі з учасником АТО, військовослужбовцем, батьком одного з учнів, Пархомчуком Геннадієм Миколайовичем.

Ніхто із шестикласників не залишився байдужим до розповіді п.Геннадія про страшні події на Сході країни, які йому довелося пережити. Учні дізналися про те, як він боровся зі своїми побратимами проти зовнішньої агресії за цілісність України, за її волю, честь і славу, за народ.

Геннадій Миколайович закликав школярів любити рідну землю та бути патріотами своєї держави.
На завершення зустрічі учні з гордістю декламували:
Ми з тобою одної крові,
Ти став мені рідним, солдате!
Я пишаюсь, мій браьте, тобою.
Ти пішов нас усіхзахищати!

Кiлькiсть переглядiв: 230