Обласний семінар методистів Р(М)МК "Екологічні проекти - важливий компетентнісний потенціал для формування екологічної культури учнів"

31 жовтня 2017 р. у нашому місті Стрию у СЗШ №5 ім. В.Стасюка проводився обласний семінар методистів Р(М)МК, які відповідають за методичний супровід викладання екології на тему "Екологічні проекти - важливий компетентнісний потенціал для формування екологічної культури учнів". Звідусіль приїхало багато учасників, а саме методисти районних і місцевих відділів освіти, Львівського ОІППО. Це Борислав, Мостиська, Старий Самбір, Броди, Перемишляни, Золочів, Радехів, Яворів, Сколе, Дрогобич, Жидачів.

Учасників семінару привітала начальник відділу освіти м. Стрия Матвіїв Оксана Яремівна. Із вітальним словом до присутніх звернулась директор СЗШ №5 Валовін М.Я., яка презентувала мультимедію про екологічне виховання учнів, заставкою якої були слова «Бережи свій рідний край і зроби із нього рай». Тут були представлені кращі конкурсні роботи учнів: квітковий вернісаж, новорічна композиція, осінній ярмарок, матеріали співпраці із СЮН, Стрийським лісництвом та Польським центром ім. К. Макушинського в рамках проекту «Стрийське поле надії". Цікавими були матеріали проекту «Подаруй життя ялинці», акції «Цвіте магнолія в Стрию» та довготривалого шкільного проекту «Школа наш дім і ми господарі в нім», за результатами якого в школі висаджено 260 туй, 16 кущових магнолій, 20 калин, 15 ялинок та 50 кущів троянд.

Обласний екологічний семінар представляла викладач кафедри ПМО ЛОІППО Орися Турчинська, виступаючи з темою «Екологічні проекти – важливий компетентнісний потенціал до формування екологічної культури учнів», де особливу увагу звернула на практичний тур олімпіади з екології, який проводиться у формі публічного захисту проектів.

Від відділу освіти м. Стрия виступала методист Леся Романишин по темі «Формування екологічної культури учнів», яка у свою чергу у підготовленій мультипрезентації відобразила ті види роботи, які формують і впливають на екологічну культуру вихованців: екологічні конкурси, екскурсії, виставки, захист проектів та різноманітні акції, майстер-класи, які проводяться систематично на базі Станції Юних натуралістів. Доповненням до її виступу був виступ методиста СЮН Лілії Опришко по темі «Співпраця СЮН і ЗНЗ: формування екологічної особистості». Наступник кроком обласного семінару стало представлення екологічних проектів шкіл м. Стрия.

Тож учень СЗШ №5 ім. В.Стасюка Проців Марко представляв проект «Лісові угіддя Стрийщини».

Дуже цікавим і змістовним був виступ на тему «Робота з обдарованими учнями по підготовці олімпіад з екології» вчителя екології НВК ім. В. Симоненко м. Львова Л. Нагірної. Гостем обласного семінару був голова громадської організації «Молодь Стрийщини» Михайло Шмігельський, який подарував учасникам семінару магнолію. Тож територія СЗШ №5 ім. В.Стасюка збагатилася ще однією магнолією, яку висадили гості м. Стрия, в пам'ять про цікавий день. Завершився обласний семінар екскурсією у музей-виставку бджільництва Карпатського краю, філіалу музею Національного наукового центру України «Інститут бджільництва ім. П.І. Прокоповича».

Кiлькiсть переглядiв: 205